
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de beurre coupé en dés
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 c. à café de graines de sésame noir (opcjonalnie)
- 20 g de farine de blé pour le plan de travail
La garniture
- 350 g d'eau
- 3 endives coupées en rondelles de 2 cm d’épaisseur,
- 60 g de beaufort coupé en cubes
- 3 œufs
- 200 g de lait entier
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de lardons allumettes
- 1 c. à soupe d'huile neutre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 650.4 kcal / 2721.4 kJ
- Białko
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.6 g
- Sód
- 451.1 mg