Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon rouge, coupé en morceaux
- 3 boudins noirs
- 15 g d'huile d'olive
- 7 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 700 g d'eau
- 600 g de patates douces, coupées en morceaux (1-2 cm)
- 100 g de jus d'orange fraîchement pressé
- 40 g de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1857.2 kJ / 444.8 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmentier de boudin aux pommes
1h
Crumble de potiron et jambon
1h 10min
Porc aux navets, au miel et à l'orange
40 min
Jarret de porc, patate douce et poireau
35min
Quiche de magret de canard aux oignons et pommes
1h 10min
Hachis de canard et petits pois
1h
Courge spaghetti sauce chorizo
1 Std. 20 Min
Lasagnes de canard confit aux pommes
1h 30min
Parmentier de canard à la patate douce
40 min
Boudin noir aux pommes façon Parmentier
1 Std. 20 Min
Crumble de confit de canard aux noix
1h
Crumble de poireau au chorizo doux
50min