
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan coupé en morceaux
- 100 g d'échalotes
- 20 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 680 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
-
250
g de cœurs d'artichaut en conserve coupés en dés (1 cm)
lub 250 g de cœurs d'artichaut surgelés coupés en dés (1 cm) - 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre froid et coupé en morceaux
- 6 tranches fines de jambon cru coupées en lanières
- 3 brins de ciboulette fraîche finement ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 535 kcal / 2251 kJ
- Białko
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Węglowodany
- 67.8 g
- Błonnik
- 3.8 g