Tarte au reblochon de Savoie, courge et carotte

Tarte au reblochon de Savoie, courge et carotte

3.8 122 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

  • 10 g de beurre pour le moule
  • 10 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 pâte brisée maison
  • 100 g de carotte coupée en tronçons
  • 200 g de courge butternut coupée en dés (1 cm)
  • 250 g de lait
  • 3 œufs
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • ½ reblochon détaillé en lamelles régulières

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 594.3 kcal / 2475 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...