Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour le plat à gratin
- le zeste d'un citron jaune
- le zeste d'un citron vert
- 150 g de sucre en poudre
- 300 g de chair de courge d'hiver, type butternut, potiron ou citrouille, détaillée en cubes
- 500 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 50 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 727 kJ / 171 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Flan de patate douce
40 Min
Soufflé de potiron aux épices douces
1h
Tarte sucrée au potiron
1h
Petits gâteaux de betterave
45 min
Galettes de potimarron aux châtaignes
1h 15min
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1 godz. 45 min
Milla de potiron
1 Std. 10 Min
Gâteau de courgette au chocolat
1h
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30 min
Flan au potiron et aux pommes
3h 30 min
Flan de patate douce aux épices
55 min