Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour le plat à gratin
- le zeste d'un citron jaune
- le zeste d'un citron vert
- 150 g de sucre en poudre
- 300 g de chair de courge d'hiver, type butternut, potiron ou citrouille, détaillée en cubes
- 500 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 50 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 727 kJ / 171 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Purée potiron-orange
30min
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1u. 45min
Flan au potiron et aux pommes
3j 30 menit
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1hod. 30min
Cake au chou-fleur
1h 15min
Milla de potiron
1h 10min
Crumble de potiron et jambon
1h 10min
Gâteau marbré potiron-chocolat
2j 30 menit
Tarte au navet et au cantal
1hod. 30min
Gratin de potiron aux châtaignes
1h 10min
Tourte sucrée aux blettes
1hod. 30min