Wersje kompatybilne
Velouté d'artichaut au foie gras (mise en bouche)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan
- 400 g d'eau
- ½ cube de bouillon de volaille
- 300 g de fonds d'artichaut surgelés, coupés en quatre
- 180 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 60 g de foie gras de canard mi-cuit
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 823 kJ / 198 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons
20min
Crème de courgette au bleu
25min
Crème de champignons aux saint-jacques
40min
Crème de petits pois
40min
Gaspacho
12h
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
25min
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35min
Cappuccino de champignons aux noisettes
35min
Gaspacho d'avocat au citron vert
15min
Pannacotta de bisque de homard aux pinces de crabe
2h 20min
Bavarois de roquefort au raisin rouge et aux noix
1h 35min
Crème parmentière au saint-marcellin
45 min