Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1000 g de faisselle
Le jour même
- 50 g d'échalote
- ½ gousse d'ail
- 20 g de vinaigre de vin
- 15 g de vin blanc
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 15 g de ciboulette fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129 kJ / 270 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Caponata sicilienne
55 Min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min
Tapenade
10 Min
Tarama et ses miniblinis
1 Std. 45 Min
Gaspacho
12 Std.
Œufs de caille en gelée d'herbes
2 godz. 30 min
Œuf poché sauce meurette
1h
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 Min
Sauce gribiche
15 Min
Aïoli traditionnel
10 Min
Anchoïade
15 Min