Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de lardons fumés (allumettes)
- 350 g de châtaignes cuites et pelées
- 650 g de lait demi-écrémé
- 12 gouttes d'huile de piment
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 852 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de cèpe et châtaigne
35min
Crème de butternut aux châtaignes
35min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
25min
Bisque de crevettes et saint-jacques, croûtons au beurre safrané. Médaillons de cabillaud sauce Armoricaine.
50min
Velouté onctueux de panais et châtaigne
40min
Œuf mi-mollet aux épinards
1 godz. 50 min
Velouté de potiron aux saint-jacques
40min
Velouté de petits pois Chef Laurent CLEMENT
30min
Velouté de châtaigne
35min
Petite crème de corail, noix de saint-jacques poêlées
35min
Cappuccino de champignons aux noisettes
35min