Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de lardons fumés (allumettes)
- 350 g de châtaignes cuites et pelées
- 650 g de lait demi-écrémé
- 12 gouttes d'huile de piment
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 852 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho de poivron, réduction de balsamique
20 min
Menu prêt à l'avance - Velouté de panais au foie gras
1h
Soufflé au beaufort et aux noisettes
45 min
Velouté de petits pois Chef Laurent CLEMENT
30 min
Risotto aux cèpes
30 min
Gaspacho indien
2h
Velouté frais d'amande "ajo blanco"
3h 10min
Velouté de châtaigne
35min
Crème de petits pois
40 min
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
25min
Velouté au riesling
25min
Crème de chou-fleur à l'amande et saumon fumé
25min