Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée au chocolat
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à soupe rase de cacao en poudre non sucré
- 120 g de sucre glace maison
- 200 g de beurre doux froid, détaillé en dés
- 2 jaunes d'œufs
La garniture au caramel
- 400 g de lait concentré sucré
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g de sucre en poudre
La ganache au chocolat
- 90 g de chocolat noir 50% de cacao min., détaillé en morceaux
- 10 g de beurre doux
- 90 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2870 kJ / 688 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Royal au chocolat
3 godz. 30 min
Opéra
24 Std.
Trianon
3 Std.
Croquant au chocolat
16 Std. 20 Min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 godz. 35 min
Tarte au chocolat
1h 40min
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45min
Tarte cookie au chocolat
5h 10min
Brownie
45min
Brookie
1 godz.
Bouchées caramel-chocolat
4h 45min
Brownie cacahuètes-caramel façon Snickers®
1sa 45 dk