Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 2 œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 30 biscuits à la cuillère
- 500 g de café froid
- 350 g de mascarpone
- 30 g de liqueur d'amande
- 150 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 20 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1668.6 kJ / 398.4 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte aux poires
12sa 30 dk
Le drômois
12h 45min
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3 Std.
Verano
12h 45min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Gâteau au café et à la vanille
5h 15 min
Bûche pistache-framboise
2h 15 min.
Manguier
5h
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Tarte chocolat café
3u. 15min
Bavarois poire-chocolat
14h 30min
Entremets façon tiramisu
5h