Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre
- 370 g de lait concentré sucré (1 boîte)
- 2 œufs
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 400 g de pommes, coupées en cubes (2-3 pommes)
- 130 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1291 kJ / 303.5 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes
40min
Moelleux aux pommes
50 Min
Gâteau magique à la noix de coco
1h
Le gâteau de Peau d'Ane
1h 15min
Moelleux aux pommes
1h
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30min
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1h
Crousti-moelleux aux pommes
1h
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35 Min
Gâteau Émilie
45min