Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de sucre en poudre
- 175 g de biscuits secs, type palet breton
- 70 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 20 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 250 g de mascarpone
- 350 g de fraises
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 12310 kJ / 2947 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 227 g
- Tłuszcz
- 216 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatin de poires aux speculoos
50 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55 min
Verrine fraise-chocolat blanc
1h 45 min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30min
Fondant mousseux à la pâte à tartiner chocolat-noisette
30 min
Mousse vanille-pomme
7h
Tiramisu framboises-fraises
3 Std.
Fondant minute au chocolat
20min
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min
Tarte poire-chocolat
55 min
Tarte sans cuisson aux fraises et speculoos
45 min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h