Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre doux, fondu et un peu pour le plat
- 115 g de farine de blé, et un peu pour le plat
- 500 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue et égrainée
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'eau
- 1 pincée de sel
- 125 g de framboises fraîches ou surgelées
- 50 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1156.2 kJ / 276.6 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
1h
Gâteau magique au chocolat blanc
3h 15 min
Moelleux renversé aux pêches
1 godz. 5 min
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12h 30min
Clafoutis aux framboises
45min
Gâteau aux pêches
55min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Cheesecake aux pommes
3h 30min
Financier aux pommes façon tatin
55min
Flaugnarde aux poires
50min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Tarte poire-chocolat
55min