Tagliolini al nero di seppia con sugo ai gamberi

Tagliolini al nero di seppia con sugo ai gamberi

4.1 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Tagliolini
  • di farina tipo 00
    200 g
  • uova
    2
  • di nero di seppia liquido (4 g)
    1 cucchiaino
  • di sale
    1 pizzico
Sugo ai gamberi
  • mazzancolle
    18
  • di acqua
    300 g
  • di vino bianco
    200 g
  • di gambo di sedano a tocchetti
    80 g
  • di cipolla in quarti
    100 g
  • pomodoro a pezzi
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • spicchio di aglio
    1
  • lime il succo spremuto fresco
    1
  • di sale
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • lime la scorza grattugiata finemente
    1
  • di pepe rosa macinato
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 2864 kcal / 11983 kJ
Białko 102 g
Tłuszcz 74.6 g
Węglowodany 406.2 g
Błonnik 15.6 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Sód 1365 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...