Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte
- 30 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 200 g di zucchero
- 2 uova
- 1 albume
- 60 g di burro a pezzi, + q.b. per infarinare
- 10 g di bicarbonato di sodio
- 4 cucchiai di semi di anice
- 100 g di uvetta ammollata in acqua tiepida, ben strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2631 kJ / 629 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 113.8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Crocchette ai peperoni e cipolle caramellate
9 godz. 30 min
Frittelle di riso
1h
Bon bon al cioccolato
2h
Kig ha farz
Brak ocen
Pasticcio di maccheroni alla ferrarese
2 Std. 50 Min
Panini allo yogurt e farina di castagne
3h 30 min.
Zuppa di verdure e pasta corta con Affettatutto Bimby®
40 min.
Crumble al pane speziato, cocco e banana
1h
Torta di marzapane (Simnel Cake)
3h
Crostata alle mele cotogne
1h 30 min.
Gnocchi di ceci al ragù
1h 15 min.
Torta succosa di mele con Affettatutto Bimby® (TM6)
2h