Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte
- 30 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 200 g di zucchero
- 2 uova
- 1 albume
- 60 g di burro a pezzi, + q.b. per infarinare
- 10 g di bicarbonato di sodio
- 4 cucchiai di semi di anice
- 100 g di uvetta ammollata in acqua tiepida, ben strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2631 kJ / 629 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 113.8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
La colomba perfetta
7h
Castagnole (Cecamarini)
1sa 5 dk
Pizza di pasqua dolce
3h
Fave dei Morti
55 min
Salsa di verdure miste agrodolci
744h 45min
Nociata Sabina
1 Std. 30 Min
Piccole pastiere
2 Std.
Gelato ai cantucci e vin santo
10h 30 min
Brutti ma buoni
2 Std.
Confettura ai frutti di bosco e tropicali
1sa 5 dk
Confettura di frutta mista al vino rosso
1h 10 min.
Marmellata di limoni
1h 20min