Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 65 g di burro morbido, a pezzi
- 50 g di zucchero
- 10 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 30 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 100 g di torrone cioccolato e nocciole a pezzi
- 160 g di pasta di marzapane a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 427 kJ / 102 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti di pasta sablée
12h 40min
Daquoise ai pistacchi
1 godz.
Tartufi dolci con avena e semi di carrube
15 min
Pesce bianco magro sottovuoto
1h 20min
Gnocchi con pastissada
2h 30min
Torta Bimby® al cocco e more
1 Std. 15 Min
Torta dacquoise al pistacchio
50 min
Crostata mascarpone e gianduia
4h 20min
Crostata alle mele cotogne
1h 30min
Cigni alla crema diplomatica
2 Std.
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4h
Crostata alla nocciola
2 Std.