Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 130 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera ai pinoli
- 2 limoni, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di pinoli
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2806.2 kJ / 670.7 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 89.8 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carbone della Befana
3 Std. 30 Min
Piccoli bignè con crema alle nocciole
2ч. 30 мин.
Crema ai frutti rossi
20min
Trancetti bigusto
1h
Liquore al caramello
72 Std.
Biscotti al pistacchio
1h 40min
Girelle al Rum e arancia
7 godz. 30 min
Brioches
4 Std. 50 Min
Torta noci e cioccolato
1ч. 30 мин.
Bottoncini con wurstel
5h
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Torta della nonna
1ч. 30 мин.