Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 130 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera ai pinoli
- 2 limoni, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di pinoli
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2806.2 kJ / 670.7 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 89.8 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffin pasquali
45min
Segreto federiciano
2h 30 min
Rose al farro e vaniglia
6h 30min
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1h 20min
Rotolo ai fichi
2sa 25 dk
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1h
Bignè con crema al pistacchio
3 Std.
Muffin all'arancia
1h
Cestini di crema e frutta
3 Std.
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50min
Cornetti brioche
6h 30min