![Focaccia di semola Focaccia di semola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43F175E3-FF57-4536-B809-B404C80D3C5B/Derivates/8323c4c3-3dfc-49d3-967e-42744dec586d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g di farina di semola di grano duro
- 1400 g di acqua
- 1 g di lievito di birra fresco
- 30 g di succo di limone
Focaccia
- 300 g di farina di semola di grano duro
- 5 g di malto di orzo
- 485 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- sale grosso, a piacere
- 2 rametti di rosmarino fresco, glil aghi lavato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1110 kJ / 265.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 484.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15h 30min
Pizza del pastore
5 Std.
Focaccine con cipolle caramellate
3小时 40 分钟
Pane contadino ai cereali
7h
Panfocaccia con noci
3h 30min
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7h
Pane alla birra (TM6)
4小时
Pane senza lievito
19小时
Focaccine con olive
3sa 50 dk
Pizza romana bianca
6h 30 min
Focaccia alle olive (TM6)
2 Std.
Pane bianco
3h