Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
350
g di farina di quinoa
lub 350 g di farina senza glutine -
25
g di lecitina di soia
lub 25 g di psillio - 2 uova
- 80 g di zucchero + q.b.
- 70 g di olio neutro
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 30 g di liquore all'arancia
- 30 g di acqua
- olio da cucina, spray q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 326 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Crostata con crema di ricotta al lime e cocco (senza glutine)
2h 20min
Crostata con crema pasticcera e ciliegie (senza glutine)
3 Std. 40 Min
Crostata di grano saraceno e pesche (senza glutine)
1h 50min
Pizzette faccina (senza glutine)
2h
Castagnole
1h 20min
Ciambellone senza glutine
40 Min
Colomba veloce (senza glutine)
1óra
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2h 40min
Crema pasticcera (senza glutine)
15p
Pasta all'uovo (senza glutine)
1 godz. 15 min