Crostata al cioccolato e salsa al caramello

Crostata al cioccolato e salsa al caramello

4.7 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 fette

Składniki

Pasta frolla al cacao
  • 120 g di burro a pezzi
  • 120 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 25 g di cacao amaro in polvere
  • 200 g di farina tipo 00
Ganache al cioccolato fondente
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
  • 130 g di panna (min. 30% di grassi)
Salsa al caramello
  • 250 g di zucchero
    250 g di zucchero grezzo
  • 200 - 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1030 g di acqua
  • 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 cucchiaio di aceto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 434.9 kcal / 1820.7 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 44.6 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...