Wersje kompatybilne
Filetto di maiale ripieno di datteri con salsa allo scalogno
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g di filetto di maiale in un unico pezzo (vedere consigli)
- 80 - 100 g di datteri denocciolati
- 2 - 3 pizzichi di sale + q.b.
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 180 g di scalogni a metà
- 40 g di burro a pezzi
- 80 g di Marsala
- 200 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1427.8 kJ / 341.3 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 363.3 mg
Alternatywne przepisy
Filetto di maiale ripieno alle prugne (TM6)
3h 10 min.
Arrosto di maiale ripieno con porri e noci
1h 30 min.
Tacchino con ripieno all'uva
1h 30 min.
Filetto di maiale ripieno (TM5)
1h 10 min.
Stufato di maiale, mele e lenticchie
55 min.
Filetto di maiale in salsa alle ciliegie
1h 30 min.
Salsa bernese
20 min.
Medaglioni di maiale sottovuoto con salsa al vino
2h 40min
Manzo alla birra
3h 20 min
Manzo Sottovuoto con salsa al cioccolato e melagrana
2h 55min
Pollo in salsa verde
40 min.
Filetto di maiale all’uva
1h 15 min.