Insalata di riso rosso calamari e carciofi
TM6 TM5 TM31

Insalata di riso rosso calamari e carciofi

2.0 (1 ocena)

Składniki

  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di riso rosso (cottura 20-25 minuti)
  • 300 g di calamari ad anelli
  • 2 peperoni gialli a tocchetti (1-2 cm)
  • 4 carciofi puliti, a fettine sottili (messi a bagno in acqua e limone)
  • 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • sale q.b.
  • pepe nero macinato q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1970.9 kJ / 470.8 kcal
Białko
22.3 g
Węglowodany
74.2 g
Tłuszcz
10.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
11.1 g
Sód
736.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy