Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried porcini mushrooms (see Tips)
- 350 g water
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 celery stalk, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 80 g tomato paste
- 2 tsp ground cumin
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp ground cinnamon
- 1 dried bay leaf
- 200 g carrots, cut into pieces (3 cm)
- 500 - 600 g lamb, cut into cubes (2-3 cm)
- 100 g quinoa
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 200 g fresh button mushrooms, cut into quarters
- 170 g zucchini, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 90 g frozen corn kernels
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240.9 kJ / 295.5 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 684.2 mg
Alternatywne przepisy
Mexican chicken stew
40min
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Irish lamb stew
6 godz. 20 min
Quick chicken curry
35min
Beef ragu
1h 25min
Beef Burgundy
1h 45min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45 min
Chicken cacciatore
50min
Chicken and almond stir-fry
30 min
Irish stew
1h 30min
Chicken with capsicum
45 min
Beef "Burgundy"
40min