Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g brown onion, cut into quarters
- 130 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 130 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 3 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (3-4 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 100 g red wine
- 6 anchovy fillets
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 tbsp fennel seeds, lightly crushed
- 300 g canned chopped tomatoes
- 25 g tomato paste
- 1 tsp dried rosemary
- 1 tsp dried thyme
- 50 g shaved Parmesan cheese
- 1 - 2 sprigs fresh basil, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2306.9 kJ / 549.3 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 758.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3 godz. 40 min
Beef cheek Bourguignon
5 Std. 25 Min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Chicken chasseur
1 Std. 50 Min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4h 35 min
Lamb with pumpkin and lentils
50 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Beef brisket chilli con carne
7h
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 Std. 5 Min
Coconut poached chicken salad
45 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 Min