Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g brown onion, cut into quarters
- 130 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 130 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 3 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (3-4 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 100 g red wine
- 6 anchovy fillets
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 tbsp fennel seeds, lightly crushed
- 300 g canned chopped tomatoes
- 25 g tomato paste
- 1 tsp dried rosemary
- 1 tsp dried thyme
- 50 g shaved Parmesan cheese
- 1 - 2 sprigs fresh basil, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2306.9 kJ / 549.3 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 758.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM6)
4 godz.
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4h 35min
Chicken chasseur
1h 50min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40 min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Beef cheek Bourguignon
5h 25min
Beef brisket chilli con carne
7 godz.