Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 350 g linguine pasta
- 1 tsp oil
- 50 g salted butter
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 - 2 fresh long red chillies, cut into halves and deseeded if preferred
- 1 tsp fennel seeds
- 2 bunches asparagus, cut into thirds
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 280 g crab meat
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 12 sprigs fresh chives, finely sliced
- 3 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2156.5 kJ / 513.5 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1518 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and noodle stir-fry
25min
Bolognaise sauce for two
20min
Coconut rice with Asian inspired pork and eggs
40min
Prawn stir-fry
25min
Prawn noodle curry
10min
Pad Thai noodles with prawns
30min
Chilli crab pasta
35min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Sicilian prawn salad
40min
Hot and sour prawn soup
45min
Thai-style fish cakes
30min