Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 350 g linguine pasta
- 1 tsp oil
- 50 g salted butter
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 - 2 fresh long red chillies, cut into halves and deseeded if preferred
- 1 tsp fennel seeds
- 2 bunches asparagus, cut into thirds
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 280 g crab meat
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 12 sprigs fresh chives, finely sliced
- 3 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2156.5 kJ / 513.5 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1518 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and noodle stir-fry
25min
Creamy scallop soup with chorizo
30min
Chicken cacciatore
50min
Quick prawn stir-fry
20min
Sicilian prawn salad
40min
Curry lamb cutlets
1h
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30min
Garlic prawns
25min
Chilli crab pasta
35min
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Prawn and saffron risotto
30min