Urządzenia i Akcesoria
Chilli mussels with risoni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
fresh mussels scrubbed and debearded1000 g
-
garlic cloves2
-
fresh long red chilli deseeded if preferred1
-
onion (approx. 150 g), cut into quarters1
-
anchovy fillets2
-
olive oil20 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
dry white wine100 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)1 tbsp
-
water250 g
-
dried risoni pasta100 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, roughly chopped to serve4 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1843.3 mg
Białko
42.3 g
Kalorie
1469 kJ /
349.8 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
26.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef, ale and dumpling stew
2 godz. 55 min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2 godz.
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 godz. 20 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15 min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 godz. 10 min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40 min
Barley, bacon and chorizo soup
50 min
Steamed Seafood Tower
40 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4 godz. 20 min
Asian nachos
40 min
Sambal Brinjal
40 min
Pasta alla puttanesca
35 min