Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 2 anchovy fillets
- 20 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 100 g dry white wine
- 250 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g dried risoni pasta
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1469 kJ / 349.8 kcal
- Białko
- 42.3 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1843.3 mg
Alternatywne przepisy
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Risoni with salmon and spinach
25min
Steamed snapper with Sicilian caponata
1h 40min
Prawn and saffron arancini
25 Std.
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40 min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45 min
Salmon niçoise salad
35min
Coconut turmeric fish curry
40 min