![Chilli mussels with risoni Chilli mussels with risoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34f035cf-fd95-48f8-8645-0fb78f100fac/Derivates/8fc13c57-bee3-49b3-97b5-723722f8f267.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 2 anchovy fillets
- 20 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 100 g dry white wine
- 250 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g dried risoni pasta
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1469 kJ / 349.8 kcal
- Białko
- 42.3 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1843.3 mg
Alternatywne przepisy
Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice
45min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4h 20min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 Min
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6h 30min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Black sesame mochi ice cream
23 godz.
Anne Tesconi's Chicken roulade all'Italiana
1 Std. 25 Min
Café de Paris butter
25 Min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 Min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40 Min
Prawn noodle curry
10 Min