![Lamb with pumpkin and lentils Lamb with pumpkin and lentils](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BD299454-023D-4BF8-89A3-61B27261A3DE/Derivates/3a049321-656d-483d-b42b-72f7482a321e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing, plus extra for drizzling
- ½ Kent pumpkin, cut into wedges (2.5 cm thickness)
- ¼ tsp salt, plus extra to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 4 pieces lemon zest (1 x 5 cm), no white pith
- 3 garlic cloves
- 1 brown onion, cut into halves
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sumac
- 2 tsp ground coriander
- 1 fennel bulb, cut into thin slices
- 500 g diced lamb (see Tips)
- 400 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 30 g fresh baby spinach leaves
- 100 g tzatziki dip (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1343.8 kJ / 320 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 320.8 mg
Alternatywne przepisy
Superfood salmon salad
1 Std. 5 Min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 Min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3 Std. 50 Min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Harissa lamb with green couscous
40 Min
Sticky chicken
24h 35min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Layered lamb curry
1 Std.
Moroccan chicken and couscous salad with sweet potato soup
45min
Lamb and fennel ragu
4h 35 min
Turkey rissoles and kale slaw
30 Min