Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and deseeded if preferred, cut into pieces
- 2 cm piece fresh ginger
- 20 g coconut oil
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- ⅛ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 dried bay leaf
- 500 g chicken thigh fillets, cut into thirds
- 200 g tomato passata
- 200 g coconut cream
- 40 g tomato paste
- 50 g kale, sliced
- 4 - 5 sprigs fresh coriander leaves, to garnish
- ½ - 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2157.7 kJ / 513.7 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 674.4 mg
Alternatywne przepisy
Indian kofta curry with broccoli rice
50 Min
Beef ragu
1h 25min
Easy satay chicken
40 Min
Sticky chicken
24 Std. 35 Min
Turkey rissoles and kale slaw
30 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
Kid-friendly butter chicken
35 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 min
Chicken teriyaki
20 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Chunky bolognese
50 Min