![Sizilianischer Garnelensalat Sizilianischer Garnelensalat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DFA04E7B-3D32-4974-ABB9-9FAD3BC0DEEA/Derivates/497735AB-651D-48A4-8679-6C0BA1CC8BBF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rote Zwiebeln, in dünnen Scheiben (1-2 mm)
- 30 - 40 g Rotweinessig, nach Geschmack
- 10 g Petersilie, ohne Stiele
- 50 g natives Olivenöl
- ½ Knoblauchzehe
-
40
g Limettensaft, frisch gepresst,
lub 40 g Zitronensaft, frisch gepresst - ½ TL Salz und etwas mehr nach Geschmack
- 1 Prise Pfeffer
- 300 g Wasser
- 500 g Garnelen, roh, groß, geschält und entdarmt (ca. 1000 g Garnelen mit Schale)
-
1
Limette, in Scheiben (2-3 mm)
lub 1 Zitrone, in Scheiben (2-3 mm) - 200 g Fenchel, in dünnen Scheiben (1-2 mm)
- 400 g Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Schwertfisch-Spieße mit Teriyaki-Sauce
40min
Garnelensalat
25 min
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20 min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1h 5 min
Gefüllte Calamari vom Grill
50 Min
Lachs-Garnelen-Lasagne an Spinatrahm (Dänemark)
1 Std.
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15min
Fischsuppe
1 Std. 40 Min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Kräutergarnelen mit Spitzpaprika
1 Std.
Garnelen Aglio e Olio
20 min