Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 100 g natives Olivenöl extra
- ½ Bund Petersilie, frisch, Blättchen und zarte Stängel
- 10 - 12 Basilikumblätter, frisch
- 10 Stängel Oregano, frisch, Blättchen abgezupft
- 1 Schalotte, geviertelt
- 3 Knoblauchzehen
- 1 frische rote Chilischote, halbiert, entkernt (z. B. Jalapeño)
- ½ TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 3 - 4 TL Rotweinessig
Steaks und Fertigstellung
- 4 Paradeiser
- Rucola, nach Geschmack
- 3 Rib-Eye Steaks (ca. 600 g, vom Rostbraten), ca. 3 cm dick
- 4 Pitabrote (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3464 kJ / 826 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pitabrote
1 Std. 25 Min
Pitabrote
2h
Tortilla-Chips mit Tomaten-Mango-Salsa
2h
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20min
Chorizo Quesadillas mit Guacamole
25min
Sirloin Steak mit Heurigen und Chimichurri
50min
Caesar Salad mit Huhn
50min
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15min
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3 Std.
Mexikanische Tortillas mit Hähnchen
1h
Gefüllte Tortillafladen mit Hähnchen, Tomate und Koriander
1h
Brioche Burger Buns
3 Std.