Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'abricots frais de belle taille (12) bien mûrs, dénoyautés et détaillés en oreillons
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de cassonade
- 150 g de vin blanc doux parfumé, type muscat
- 240 g de biscuits amaretti (12 biscuits)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 471 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Sabayon gratiné aux clémentines
25 phút
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55min
Asperges en sabayon, œuf mariné au soja
3h 40min
Côtes de porc aux pommes et épices
Brak ocen
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6h 30min
Salade d'asperges
45 min
Asperges et fraises en salade
1h 30min
Sabayon de fruits exotiques
30min
Rhubarbe en sabayon anisé, fraises au sucre
30min
Soufflé aux agrumes
30min
Asperges sauce mousseline
1h
Pavlova aux figues
4hod.