Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 poivrons rouges, coupés en deux
- 2 poivrons jaunes, coupés en deux
- farine de blé, pour le moule et le plan de travail
- beurre, pour le moule
- 1 pâte brisée maison
- 1 chorizo, coupé en rondelles
- 3 œufs
- 100 g de crème fraîche
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2043.1 kJ / 490.6 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte chorizo-tomate
1h 15 min
Tarte poivron-chèvre
1sa 35 dk
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1h 30min
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50 min
Gratin de ratatouille chorizo chèvre
30 min
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1h 25 min
Quiche aux tomates cerise et au bleu de Gex
1h 15 min
Tarte au poivron et chèvre frais
1h 15 min
Quiche au poulet, curry et champignons
45 min
Tarte basquaise
55 min
Flan poivron-chorizo-chèvre
45 min
Cake poulet, tomates séchées et poivron
40 min