
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de pomme de terre épluchée et coupée en morceaux (2-3 cm)
- 320 g d'eau
- 10 g de sel
- 20 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
-
600
g de farine de blé dur
lub 600 g de semoule de blé dur fine -
15
g de levure boulangère fraîche
lub 1 c. à café de levure boulangère sèche
La garniture
- 10 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
- 80 g de poivron rouge coupé en morceaux (1-2 cm)
- 80 g de poivron jaune coupé en morceaux (1-2 cm)
- 50 g de courgette coupée en morceaux (1-2 cm)
- 100 g d'aubergine coupée en morceaux (1-2 cm)
- 300 g de champignons de Paris frais coupés en lamelles
- 1 c. à café de sel
- 4 - 6 feuilles de basilic frais ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 452 kcal / 1891 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 62 g
- Błonnik
- 4 g