Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine d'épeautre, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre doux, et un peu pour les moules
- 50 g d'eau
- 1 jaune d'œuf
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 100 g de carottes, coupées en morceaux
- 50 g de poireau, coupé en tronçons et un peu pour la finition
- 200 g de ricotta fraîche
- 2 œufs
- 1 blanc d'œuf
- 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 8 tomates cerise
- 8 billes de mozzarella
- 8 olives noires dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1441 kJ / 344 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nids de spaghetti
1h
Sucettes semi-glacées à la vanille
40min
Tartelette courgette-brebis
50min
Aubergines farcies au riz complet
1h 10min
Pizza aux légumes
2hod. 5min
Monsieur Quiche
55min
Cromesquis de pomme de terre au cœur nantais
1h
Lasagne aux légumes
1h 5min
Tarte au potiron, feta et oignons caramélisés
1h 10min
Gourmandises aux fraises
35min
Lasagnes aux légumes
1h 15min
Lasagne à la ricotta et aux aubergines
1hod. 30min