Poulet à la sauce épicée

Poulet à la sauce épicée

3.8 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 10 g de gingembre frais émincé finement
  • 1 oignon nouveau coupé en rondelles fines
  • 4 hauts de cuisse de poulet, avec peau et os (env. 500 g)
  • 600 g d'eau
  • 1 gousse d'ail émincée grossièrement
  • 3 c. à soupe d'huile de piment (voir "Conseil(s)")
  • 20 g de sauce de soja
  • 10 g de vinaigre de riz
  • 1 c. à café de sucre glace maison
  • ½ c. à café de piment séché en flocons (voir "Conseil(s)")
  • 30 g de mirin
  • 2 branches de coriandre fraîche ciselées grossièrement

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 270.2 kcal / 1125 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 6.2 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...