
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
-
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt -
20
g de levure boulangère fraîche émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 400 g de farine à pain type Manitoba
- 30 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
- 1 c. à café bombée de sel
La garniture
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- 60 - 80 g de poivron jaune coupé en cubes (1 cm)
- 60 - 80 g de poivron rouge coupé en cubes (1 cm)
- 500 g de champignons de Paris frais brossés et détaillés en lamelles
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir moulu
- 2 piments frais épépinés et émincés
- 20 g de lait pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 336 kcal / 1406 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 60 g
- Błonnik
- 4 g