Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Msp. Weinstein-Backpulver
- 12 Prisen Salz
- 140 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eigelb (Kl. M)
- 100 g Räuchertofu, in Stücken
- 30 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 150 g Wirsing, in Stücken
- 2 Prisen Muskat
- 80 g Porree, in dünnen Ringen
- 2 EL Weißweinessig
- 6 EL Olivenöl
- 4 Prisen Pfeffer
- 600 g Wasser
- 200 g Kartoffeln, festkochend, klein, geschält (z.B. Bio-Linda)
- 2 Eier (Kl. M)
- 100 g Sahne
- 90 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3890 kJ / 929 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 70 g
Alternatywne przepisy
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20min
Lasagne mit Großmutters Gemüse
1h 15min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1h 45min
Zucchinitarte mit Aprikosen-Chili-Glasur
1h 25min
Möhrenquiche
1h 30min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1h 40min
Crêpes mit Mangoldfüllung
1h
Grünkohl-Lasagne
1h 10min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1h 40min
Kartoffel-Zucchini-Tortilla
1h 10min