![Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/807CA504-D3AB-4C88-ABF3-D54F528BFE1F/Derivates/E16B0436-941D-41A5-A780-C545AA532064.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Weizenkörner
- 150 g Butter und mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 1 EL Oregano, getrocknet
- ½ TL Natron
- 1 Ei
- Paniermehl zum Ausstreuen der Form
- Mehl zum Bemehlen
Belag
- 100 g Walnusshälften
- 1 gestr. TL Fenchelsamen
- 700 g rote Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 3 Eier
- 2 Prisen Muskat, gerieben
- ½ TL Salz
- 200 g Feta, in Stücken
- 3 Feigen, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2800 kJ / 669 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15 min
Wirsingtarte
1 godz. 30 min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15 min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1 Std.
Basilikum-Apfel-Tarte
2 Std. 40 Min
Steckrüben-Pie
1小时 50 分钟
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20 min
Möhrenquiche
1 godz. 30 min
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1h 40 min
Zucchinitarte mit Aprikosen-Chili-Glasur
1h 25 min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1h 40 min
Spitzkohl-Flammkuchen
1h 40 min