Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Weizenkörner
- 150 g Butter und mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 1 EL Oregano, getrocknet
- ½ TL Natron
- 1 Ei
- Paniermehl zum Ausstreuen der Form
- Mehl zum Bemehlen
Belag
- 100 g Walnusshälften
- 1 gestr. TL Fenchelsamen
- 700 g rote Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 3 Eier
- 2 Prisen Muskat, gerieben
- ½ TL Salz
- 200 g Feta, in Stücken
- 3 Feigen, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2800 kJ / 669 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brennnessel-Cheesecake mit Spargel
2sa
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35 min
Spinattarte mit Zitronen-Confit
1 Std. 30 Min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 godz. 20 min
Kürbisquiche mit Ziegenfrischkäse und Birne
1 Std. 30 Min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15min
Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce
45min
Steckrüben-Pie
1h 50 min.
Zucchinitarte mit Aprikosen-Chili-Glasur
1h 25min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1h 40min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min