Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen

Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen

3.6 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Teig
  • Weizenkörner
    250 g
  • Butter und mehr zum Einfetten
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Oregano, getrocknet
    1 EL
  • Natron
    ½ TL
  • Ei
    1
  • Paniermehl zum Ausstreuen der Form
  • Mehl zum Bemehlen
Belag
  • Walnusshälften
    100 g
  • Fenchelsamen
    1 gestr. TL
  • rote Zwiebeln halbiert
    700 g
  • Öl
    20 g
  • Eier
    3
  • Muskat, gerieben
    2 Prisen
  • Salz
    ½ TL
  • Feta in Stücken
    200 g
  • Feigen in dünnen Scheiben
    3

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 2800 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 46 g
Błonnik 8.8 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...