Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
TM6 TM5

Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen

3.2 (19 ocen)

Składniki

Teig

  • 250 g Weizenkörner
  • 150 g Butter und mehr zum Einfetten
  • ½ TL Salz
  • 1 EL Oregano, getrocknet
  • ½ TL Natron
  • 1 Ei
  • Paniermehl zum Ausstreuen der Form
  • Mehl zum Bemehlen

Belag

  • 100 g Walnusshälften
  • 1 gestr. TL Fenchelsamen
  • 700 g rote Zwiebeln, halbiert
  • 20 g Öl
  • 3 Eier
  • 2 Prisen Muskat, gerieben
  • ½ TL Salz
  • 200 g Feta, in Stücken
  • 3 Feigen, in dünnen Scheiben

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2800 kJ / 669 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
46 g
Błonnik
8.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy