Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- ¼ Würfel Hefe (10 g), zerbröselt
- 300 g Wasser
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 EL Öl
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 50 g Walnusshälften
- 80 g Schalotten, halbiert
- 1 rote Chilischote, frisch
- 2 TL Fenchelsaat
- 100 g Olivenöl
- 1 gelbe Paprika (ca. 280 g), in Würfeln (1 cm)
- 1 Zucchini (230 g), in Würfeln (1 cm)
- 1 Aubergine (260 g), in Würfeln (1 cm)
- 2 EL Tomatenmark
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 TL Zucker
- 100 g Mini-Römersalat, in Streifen
- 150 g Ziegenkäserolle, in Scheiben
- Walnussöl zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3906 kJ / 933 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Pizza Frescolina
1h 40min
Pizza auf ligurische Art
1 godz. 50 min
Pizza Vier Jahreszeiten
1h 30min
Pizza mit Kohl und Speck
2 godz.
Steinpilz-Frischkäse-Focaccia
2 godz.
Pikante Auberginen-Pizza mit Ziegenkäse
1h 30min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2 godz.
Pilzza
1h 20min
Pizza mit Pancetta, Tomaten und Büffel-Mozzarella
4 godz.
Pizza Greco
1h 20min
Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)
1h 35min
Pizza Diavolo
1h 15min