Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Olivenöl zum Einfetten
- 220 g Wasser, lauwarm
-
½
Würfel frische Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 400 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
- 30 g Schweineschmalz
Belag
- 500 g Wasser
- 500 g Brokkoli, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
- 30 g natives Olivenöl
- 12 Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- ½ - 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 20 - 30 g Pinienkerne
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1062 kJ / 254 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1 Std. 25 Min
Pfannkuchen-Spargel-Roulade
1 Std. 10 Min
Focaccia mit Birnen und Gorgonzola
2 Std. 15 Min
Focaccia mit Zwiebeln
2 godz. 20 min
Kartoffel-Flammkuchen
1h 30 min
Pizzette "Tricolore"
1h 30 min
Pizza mit Gemüse und Chilikäse
1 Std. 10 Min
Pfannkuchen mit Erbsen
30 min
Gefüllte Focaccia mit Auberginen
1 Std. 50 Min
Roggentarte mit roten Linsen
2h
Kartoffel-Knoblauch-Tarte
1h 30 min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1 Std. 20 Min