Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 500 g Wasser
- 200 g Kartoffeln, mehligkochend, kleine, bzw. große halbiert, mit Schale
- 300 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 100 g rote Zwiebeln, in feinen Ringen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 4 Eier
- 40 g Butter
- 2 TL Salz
- 3 Prisen Muskat
- 250 g Champignons, in Scheiben (5 mm)
- 15 g Speisestärke
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Kräutersalz
- 100 g Cherry-Tomaten
- 200 g Frischkäse
- 50 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1237 kJ / 296 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Spargel-Möhren-Quiche
1h 10 min.
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Kohlrabi-Spinat-Lasagne
1h 45 min.
Porree-Kartoffel-Auflauf
1h 30 min.
Porreetorte
1h 20min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Grünkohltarte
2h
Gemüsekuchen
1h 10 min.
Porree-Feta-Tarte
2h
Champignon-Schinken-Quiche
1h
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2h