Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 100 g Haferflocken, zart
- 6 Prisen Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Wasser
- 500 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 250 g Staudensellerie, in Stücken (5 mm)
- 3 Eier (Kl. M)
- 150 g Schmand
- 100 g Sahne
- 2 Prisen Pfeffer
-
3
Prisen Muskatblüte (Macis), gemahlen
lub 3 Prisen Muskat - 100 g Blauschimmelkäse, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3629 kJ / 866 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 62 g
Alternatywne przepisy
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1 Std. 15 Min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1 godz.
Kartoffel-Quiche mit Wirsing
2 Std. 20 Min
Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
1h 30min
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 godz.
Käse-Tarte mit Cidre
1 godz.
Porree-Feta-Tarte
2 Std.
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 Std. 15 Min
Grünkohl-Quiche
1h 30min
Kürbis-Tarte
2 godz. 35 min