Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 250 g Gruyère, in Stücken
- 400 g Wasser
- 600 g Schwarzwurzeln, geschält, halbiert (siehe Tipp)
- 200 g Crème fraîche
- 2 Eier
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Majoran, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1779 kJ / 425 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 13.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkorn Mangold-Quiche
1h 30min
Grünkohlrisotto
40min
Möhrenquiche mit Salbei
1 godz. 35 min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1h 20min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1h 40min
Crêpes mit Mangoldfüllung
1h
Chinakohl-Pizza
1h 40min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min
Grünkohl-Quiche
1h 30min
Kürbis-Tarte
2h 35min