![Pastinakenpuffer Pastinakenpuffer](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CE6A23D4-5774-483E-A738-E7BA2010569E/Derivates/0611464c-a4bd-46b6-a216-ec1898a3aec0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Haferflocken, zart
- 1 Zwiebel, halbiert
- 400 g Pastinaken, in Stücken (3 cm)
- 100 g Magerquark
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 ¼ TL Salz
- 8 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 20 g Zitronensaft
- 500 g Äpfel, in Stücken (3 cm)
- 10 g Zucker
- 1 TL Senfkörner
- 80 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1608 kJ / 385 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1h
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1h 10 min.
Sellerie-Möhren-Bratlinge
20 min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1hod. 15min
Gemüseauflauf mit Quinoa-Käse-Kruste
1 Std. 45 Min
Lauwarmer Pastinakensalat
1h 5 min
Karfiol-Rotkraut-Pizza
1h 40min
Blumenkohl-Puffer
30 min
Rotkohl-Risotto
50 min
Steckrüben-Pie
1 godz. 50 min
Gelbe-Bete-Risotto
2h
Chinakohl-Pizza
1h 40min