Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 140 g Naturreis
- 40 g getrocknete Sojabohnen
- 2 Eier
- 35 g Olivenöl
- 1 ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 300 g Wasser
- 500 g Porree, in Ringen (1 cm)
- Butter zum Einfetten
- 150 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 300 g Tomaten, halbiert
- 3 Eier
- 200 g Sahne
- 1 EL Kartoffelstärke
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1654 kJ / 395 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Spargel-Quiche
1h 10 min.
Spinattarte mit Zitronen-Confit
1h 30 min.
Paprika-Porree-Quiche
1 Std. 40 Min
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1 Std. 40 Min
Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
1h 30 min.
Paprika-Feta-Tarte
1h
Rosenkohl-Brokkoli-Galettes
1h 30 min.
Quiche mit Ziegenkäse
1h 25min
Wirsingtarte
1h 30 min.
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1 Std. 40 Min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1h 45 min.