Rehmedaillons mit Walnussrisotto

Rehmedaillons mit Walnussrisotto

4.5 168 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Rehrückenfilets in 4 Stücken
    600 g
  • Pfeffer zum Würzen
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Bacon
    8 Scheiben
  • Öl zum Braten
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Walnusshälften
    120 g
  • Schalotte
    1
  • Walnussöl
    20 g
  • Risottoreis
    320 g
  • Weißwein, trocken
    60 g
  • Wasser
    820 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Wild-Preiselbeeren zum Garnieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 51 g
Kalorie 4141 kJ / 990 kcal
Tłuszcz 53 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...