Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Rapsöl
- 500 g Hirschfleisch, gewürfelt (3-4 cm)
- 250 g Tomaten, geachtelt
- 200 g Rotwein
- 1 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 6 Wacholderbeeren
- 3 Prisen Nelkenpulver
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 150 g Pfifferling, frisch, evtl. halbiert
- 150 g Johannisbeer-Gelee
- 40 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1755 kJ / 419 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne mit Muscheln
1h 5min
Wildschwein-Ragout
1 Std. 30 Min
Pfifferlinge in Speckrahm
55 Min
Rehrücken mit Rahmpolenta und Rosenkohl
1 godz. 40 min
Hirschragout mit Wurzelallerlei und Lauchbuchteln
2 Std. 30 Min
Rinderfilet im Speckpäckchen
50 min
Wildragout
1 Std. 15 Min
Rehragout
1 Std. 15 Min
Hirschragout mit Preiselbeer-Birnen und Schupfnudeln
1 Std. 30 Min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2 godz.
Muscheln in Weißweinsud
35 min