![Hirschragout mit frischen Pfifferlingen Hirschragout mit frischen Pfifferlingen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EE7FCC93-8C48-4036-865B-535249216C38/Derivates/28A918C2-41DA-4BFE-B947-09E17659C56C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Rapsöl
- 500 g Hirschfleisch, gewürfelt (3-4 cm)
- 250 g Tomaten, geachtelt
- 200 g Rotwein
- 1 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 6 Wacholderbeeren
- 3 Prisen Nelkenpulver
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 150 g Pfifferling, frisch, evtl. halbiert
- 150 g Johannisbeer-Gelee
- 40 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1755 kJ / 419 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfifferlinge in Speckrahm
55 min
Hirschragout mit Wurzelallerlei und Lauchbuchteln
2 Std. 30 Min
Kalbsragout mit Erbsen
1h 15 min
Coq au vin
2h
Hirschragout mit Preiselbeer-Birnen und Schupfnudeln
1 godz. 30 min
Hirschragout mit Schokolade
9 Std. 30 Min
Wildschwein-Ragout
1 godz. 30 min
Rehragout
1h 15 min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1h 40 min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2h
Wildragout
1h 15 min
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3h 50min