Bulgur-Auflauf

Bulgur-Auflauf

4.7 1.4K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Pistazien, ungesalzen, geschält
    30 g
  • Petersilie abgezupft
    15 g
  • Koriander mit den zarten Stängeln
    10 g
  • Spitzpaprika, rot in Stücken
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • rote Chilischote, frisch entkernt
    1
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    8 EL
  • Bulgur grob
    150 g
  • Gemüsefond
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Datteln, entsteint fein gewürfelt
    60 g
  • Tomaten fein gewürfelt
    100 g
  • Harissa (nordafrikanische Würzpaste)
    2 TL
  • Zitronensaft
    5 EL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Schafskäse cremig, zerkrümelt
    200 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    250 g
  • Minze, getrocknet
    2 TL
    3 Stängel Minze, abgezupft

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 649 kcal / 2720 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...