Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Auberginen (à 350 g), in Würfeln (2 cm)
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 8 Prisen Pfeffer
- 3 EL Olivenöl
- Wasser zum Kochen
- 8 Stängel Petersilie, glatt, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen, klein
- 400 g Muschelnudeln
- 800 g Cherry-Tomaten, aus der Dose (2 Dosen à 400 g)
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 - 2 Prisen Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 4 EL Oliven, schwarz, entsteint
- 200 g Ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2536 kJ / 606 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Bucatini mit Auberginen und Steinpilzen
1h 10min
Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf
1 godz. 25 min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10min
Frische Tomaten-Pasta
25min
Auberginen-Tomaten-Pasta
45 min
Muschelnudeln mit Rahmspinat
50min
Auberginen-Linsen-Pasta
45 min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35p
Tomaten-Kapern-Pasta
35p
Ratatouille-Pasta
40 Min
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 Std. 50 Min
Ratatouille-Lasagne
1h 30min