Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Avocados, reif, geschält, entsteint, in Stücken
- 1 TL Salz
- 1 EL Zitronensaft
- 400 g Rinderhüftsteaks, ohne Fett und Sehnen, in Würfeln (3 cm), angefroren
- 2 Schalotten, halbiert
- 2 Cornichons, in Stücken
- 3 TL Kapern
- 7 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- ½ TL scharfer Senf
- 3 EL Olivenöl
- 1 EL Weißweinessig
- 4 EL Crème fraîche
- 4 Wachteleier, nur das Eigelb, in der Schale
- 4 EL Kaviar
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- 150 g gemischter Blattsalat, mit Wildkräutern
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1870 kJ / 447 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindertatar mit Kapern und Aioli
1 Std. 25 Min
Vitello Tonnato
48 godz.
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2h 15min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 min
Lachstatar mit Orange und Apfel
2h 15min
Tatar vom Weiderind mit Wurzelgemüse
1 godz. 50 min
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1h 20min
Lachs-Tatar
5 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1h 15min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Tatar
10min