![Rindfleisch-Tatar Rindfleisch-Tatar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E4408D0-C821-4766-93D9-02963A9DF4ED/Derivates/11909808-26c5-4c5a-835d-4b8119cdc3b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Avocados, reif, geschält, entsteint, in Stücken
- 1 TL Salz
- 1 EL Zitronensaft
- 400 g Rinderhüftsteaks, ohne Fett und Sehnen, in Würfeln (3 cm), angefroren
- 2 Schalotten, halbiert
- 2 Cornichons, in Stücken
- 3 TL Kapern
- 7 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- ½ TL scharfer Senf
- 3 EL Olivenöl
- 1 EL Weißweinessig
- 4 EL Crème fraîche
- 4 Wachteleier, nur das Eigelb, in der Schale
- 4 EL Kaviar
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- 150 g gemischter Blattsalat, mit Wildkräutern
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1870 kJ / 447 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Tatar vom Weiderind mit Wurzelgemüse
1h 50min
Warmer Spargelsalat mit gebeiztem Lachs und Sternanis
50h
Lachs-Tatar
5 min
Lachstatar auf Avocadomus
15 Min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1h 15min
Rindertatar mit Kapern und Aioli
1j 25 menit
Tatar
10 min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 min
Vitello Tonnato
48 godz.
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2h 15min